Onderhoud

Bij De Witte Smid staan wij al jarenlang bekend als de betrouwbare partij rondom alles dat met aanhangwagens te maken heeft. Wij leveren aanhangwagens van de beste kwaliteit, en doen dat met alle liefde en zorg. Daarom vinden wij het belangrijk dat de aanhangwagens en trailers die wij verkopen, goed onderhouden worden. Een aanhangwagen die goed wordt onderhouden heeft namelijk een aanzienlijk langere levensduur en bevordert de verkeersveiligheid. Bij ons kun je terecht voor aanhangeronderhoud in de breedste zin van het woord.

Onderhoudsbeurt bij De Witte Smid

Wij snappen dat het onderhoud van jouw aanhanger niet je grootste zorg moet zijn. Daarom sturen wij altijd herinneringen voor onderhoud wanneer dat voor jouw aanhangwagen nodig is. Zo weet jij precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer je de aanhangwagen inzet voor werk of hobby gerelateerde activiteiten, kun je natuurlijk niet gebruiken dat je aanhangwagen of paardentrailer met een defect aan de kant van de weg komt te staan. Regelmatig onderhoud is daarom ontzettend belangrijk. Hieronder lees je over de verschillende vormen van onderhoud. Wil je meer informatie of een onderhoudsbeurt plannen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan graag voor je klaar!
Wanneer je bij ons een aanhangwagen aanschaft, geven wij vanzelfsprekend garantie op de verrichte werkzaamheden tijdens een DWS-onderhoudsbeurt. Op deze onderhoudsbeurt geldt dan weer een garantie van 3 maanden. Zo weet je altijd dat je veilig de weg op kunt. Wij geven jou graag deze zekerheid.

Voorkom een boete

Naast dat een onderhoudsbeurt de veiligheid en levensduur van jouw aanhangwagen ten goede komt, kun je ook fikse boetes voorkomen door je aanhangwagen regelmatig te laten onderhouden. De volgende technische mankementen kunnen uitlopen in een boete:

  • Breekkabel niet aanwezig of verkeerd gebruikt
  • Hulpkoppeling niet aanwezig of verkeerd gebruikt
  • Banden te oud of te weinig draagvermogen
  • Versleten lagers
  • Remmen niet in orde
  • Verlichting niet in orde

Uiteraard controleren wij bij een DWS-onderhoudsbeurt altijd op bovenstaande punten. Indien nodig smeren en reinigen wij onderdelen. Wanneer een onvoorziene reparatie nodig is, overleggen we dit natuurlijk altijd even met je. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Reguliere onderhoudsbeurt

Wij verzorgen bij De Witte Smid zelf reguliere onderhoudsbeurten. Onze werkplaatsen zijn erop ingericht om snel en vakkundig jouw aanhangwagen te repareren. Alle onderhoud en reparaties worden volgens de erkende richtlijnen uitgevoerd, zodat jij zeker bent van een veilige plek op de weg. Wij hebben de juiste mensen en vakkennis in huis om jouw aanhangwagen van het optimale onderhoud te voorzien. Onze monteurs hebben zich door de jaren heen verder gespecialiseerd en volgen nauwlettend de ontwikkelingen op het gebied van aanhangwagens.

Jaarlijks onderhoud

Om vervelende verrassingen te voorkomen, adviseren we om eens per jaar of eens in de twee jaar een onderhoudsbeurt bij je aanhangwagen of paardentrailer uit te laten voeren. Door regelmatig onderhoud heb je een stuk minder risico op gevaarlijke situaties zoals kapotte verlichting of remmen die niet goed werken. Ook wanneer je zelf geen defecten ondervindt, kan het zijn dat er kleine mankementen zijn die wij tijdig op kunnen sporen en herstellen. Zo voorkomen wij dat de kosten hoog oplopen. Daar doen wij het namelijk niet voor. Wij willen dat iedereen veilig de weg op kan en bieden daarom alleen de beste kwaliteit. In onze aanhangwagens en paardentrailers, en in onderhoud.

Wij denken met je mee

Wanneer je aanhangwagen of trailer toe is aan een onderhoudsbeurt, komt dit soms net even niet uit. Je hebt bijvoorbeeld echt de aanhangwagen nodig voor werkzaamheden of kunt je paardentrailer eigenlijk geen dag missen. Daarom verzorgen wij een vervangende aanhangwagen of trailer wanneer dit nodig is. Indien mogelijk zelfs van het zelfde type als dat u zelf heeft. Daarnaast halen wij met onze breng- en haalservice de aanhangwagen voor controle bij jou op en brengen we deze na een goede onderhoudsbeurt weer bij je terug. Zo hoef je de onderhoudsbeurt van je aanhangwagen niet uit te stellen wanneer dit nodig is.

Onze mobiele werkplaats

Komt het je beter uit als we op locatie langskomen? Dat kan ook! Wij hebben een mobiele werkplaats, waarmee wij gemakkelijk bij je langs kunnen komen. Handig bijvoorbeeld wanneer jouw bedrijf over meerdere aanhangwagens beschikt, die dan gelijktijdig een onderhoudsbeurt kunnen krijgen. Onze deskundige monteurs repareren direct waar nodig en voeren zelfs DWS-keuringen uit op locatie. Service en kwaliteit staan bij ons voorop.

Onderdelen en accessoires

Naast dat wij onderhoud uitvoeren bij aanhangwagens en trailers, kun je bij ons ook losse onderdelen en accessoires kopen. Zo heb je altijd dat in huis wat je nodig hebt wanneer je zelf aanpassings- of reparatiewerkzaamheden uit wil voeren. Vele producten zijn uit voorraad leverbaar. Kijk maar eens rond in ons assortiment.

 

Neem contact met ons op

Aanhangwagen onderdelen

TERUG NAAR BOVEN