Geschiedenis

In 2020 bestondenwij 100 jaar! Een moment om bij stil te staan, waarop we graag terugkijken naar hoe het allemaal begon. Hieronder lees je daarom ons verhaal. Van 1920 tot nu.

De eerste generatie

Het is 1920. Het begin van de Roaring Twenties en de tijd van paarden, koetsen en handel. Mensen worden steeds mobieler en de wegen beter. Hoewel auto's in opmars zijn, is er nog geen grote markt voor aanhangwagens. Waar wel behoefte aan is: goede landbouwsmederijen. Daarom startte een man in dit jaar zijn bedrijf, met als doel om werkers in de landbouw van dienst te kunnen zijn.

1920 is voor ons een bijzonder jaar. Dit is namelijk het jaar waarin De Witte Smid werd opgezet door Jan Koop. Destijds als landbouwsmederij, waar paarden van nieuw hoefbeslag werden voorzien en alle soorten landbouwwerktuigen werden gerepareerd. In de wijde omgeving kon men bij ons terecht voor het zetten van hoefijzers, en zorgden wij ervoor dat landbouwwerkers hun werk konden blijven doen. Met de jaren groeide ons specialisme mee, en onze mensen ontwikkelden zich tot echte vakkundigen. En hoewel er aan expertise niks ontbrak, merkten onze mensen dat het van belang is om mee te groeien met de tijd.

De tweede generatie

De generaties volgden elkaar op, en de tijd ging vooruit. De tweede generatie specialiseerde zich nog meer dan de eerste, en kreeg te maken met de steeds grotere aanwezigheid van auto's in het straatbeeld. Met de vakkunde die deze generatie mee had gekregen van hun voorgangers, maakten zij een stap mee met de tijd. Langzaam maakten de landbouwwerktuigen en het hoefbeslag plek voor het produceren en verkopen van aanhangwagens. Producten moesten immers vervoerd worden. In het begin voorzagen zij landbouwers van aanhangwagens voor hun paarden. Toen tractoren hun entree maakten in de Nederlandse landbouw, werd dit uitgebreid met aanhangwagens voor tractoren en later ook voor auto's. 

De huidige generatie

Wij zijn de derde generatie van De Witte Smid. De tijden zijn ontzettend veranderd, en door de jaren heen hebben we ons steeds verder gespecialiseerd in aanhangwagens en alles wat daarbij komt kijken. Aanhangwagens zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, en vele mensen herkennen het opvallende rode logo van De Witte Smid op vele van deze aanhangwagens. Door de vele ervaring die wij in huis hebben, realiseren wij ons dat vooral kwaliteit en degelijkheid belangrijke factoren zijn op het gebied van aanhangwagens en trailers. Het is belangrijk dat goederen veilig van a naar b vervoerd kunnen worden, zonder dat hier veel mankementen bij komen kijken. Om die kwaliteit te leveren, werken wij samen met vele leveranciers van de beste merken. Daarnaast kunnen wij maatwerk leveren op hoog niveau. Zo bieden we jou altijd precies wat jij nodig hebt, wat vervolgens lang mee kan gaan. Wij hebben immers 100 jaar de tijd gehad om ons te ontwikkelen tot wie wij nu zijn. En daar zijn wij trots op!

Alles voor jouw aanhangwagen

Op dit moment zijn wij actief vanuit 5 vestigingen in Oost-Nederland. Maar ons klantenbestand reikt veel verder dan de plaatsen waar wij gevestigd zijn. In 100 jaar is De Witte Smid uitgegroeid tot een waar begrip. Een positie die wij waardevol hanteren. Kom gerust een keer langs in Warnsveld, Hengelo (OV), Arnhem, Raalte of Aalten. We helpen jou graag verder omtrent alles wat met aanhangwagens te maken heeft: van het verkopen ervan tot onderhoud en reparatieservices. Daarnaast beschikt onze vestiging in Raalte over Europese goedkeuring voor de productie van speciaalbouw aanhangwagens. Zo kunnen wij een aanhagwagen, oplegger etc. precies voor jou op maat bouwen. Kijk eens rond op onze website voor onze producten of maak direct een afspraak!

 

Afspraak maken


Jan Koop, bedenker van De Witte Smid en zijn vrouw - 1965 
 

Hoefsmid Jan Koop
 

De Witte Smid locatie Warnsveld - april 1980
 

Tankstation Orion, Warnsveld - 1964

 


TERUG NAAR BOVEN