Nieuw pand Witte Smid Raalte opent naar verwachting medio April

Gepubliceerd op February 20, 2023

Naar verwachting zal De Witte Smid in Raalte medio april verhuizen van de Zompstraat naar een nieuw onderkomen aan de Lumenstraat 1. Het huidige pand wordt sinds 2001 gehuurd, maar de eigenaar heeft andere plannen met de grond en dus moest De Witte Smid op zoek naar een alternatieve locatie. De zoektocht naar een bestaand pand in de omgeving leverde helaas niets op, waardoor nieuwbouw de enige oplossing was. Gelukkig werd er een geschikt stuk grond gevonden, slechts twee straten verderop. 

 

Speciaalbouw

Jordy: “Bij onze vestiging in Raalte kun je, net als bij de andere filialen, terecht voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte aanhangwagens en trailers, maar ook voor reparatie, onderhoud en verhuur. Echter is Raalte de enige vestiging waar we ook maatwerk wagens bouwen. Denk hierbij aan gesloten wagens met een opbouw van sandwichpanelen, autotransporters in iedere gewenste afmeting, maatwerk veetrailers en zelfs truckopbouwen tot max 3500kg worden in Raalte vervaardigd. Daarnaast verzorgen wij de kleinere maatwerk projecten voor onze collega filialen zoals laadbakjes voor electrische voertuigen, interne transportmiddelen maar ook speciale deuren en kleppen voor op wagens die niet standaard bij de grote leveranciers verkrijgbaar zijn. Al met al een veelzijdigheid aan werkzaamheden, waardoor we klanten kunnen bedienen die op zoek zijn naar iets speciaals. Iets dat buiten het standaard aanbod van de gevestigde merken valt. De meest uiteenlopende wagens worden hier ontworpen en gebouwd.”


Een stuk ruimer opgezet

Een intensief proces waarbij soms elk stuk staal moet worden bewerkt om vervolgens gemonteerd te worden tot een compleet gecertificeerd product dat de weg op mag. Dit houdt onder andere in dat je veel verschillende materialen in op voorraad moet hebben zoals ijzer, aluminium en rvs voor het chassis. Maar ook onderdelen zoals assen, oplopen, wielen en remdelen. De werkplaats is uitgerust met onder meer lasapparatuur, een kolomboor, een knipbank en een zaagmachine. Kortom, alles wat je nodig hebt om ijzer te bewerken.

Jordy: “Voor dit alles heb je veel ruimte nodig. Dit is dan ook het belangrijkste aandachtspunt geweest bij het ontwerpen van het nieuwe pand. De werkplekken zijn een stuk ruimer opgezet en ook de halffabricaten kunnen straks binnen worden opgeslagen. Bovendien wordt het pand een stuk duurzamer dan de huidige locatie. Het is bijvoorbeeld veel beter geïsoleerd en het gehele pand wordt voorzien van led-verlichting.”

De bouw duurt naar verwachting tot eind maart. Rond de verhuizing zal de vestiging zo'n twee weken gesloten zijn, zodat al het materiaal en de machines verplaatst kunnen worden. Zodra de werkzaamheden hervat kunnen worden, zijn alle klanten uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen.”


Werken bij De Witte Smid?

De vraag naar maatwerk aanhangwagens en trucks blijft toenemen. Om deze groei aan te kunnen zijn we op zoek naar échte vakmensen. Kijk voor een compleet overzicht van onze vacatures.

TERUG NAAR BOVEN