Het belang van goed onderhoud

Gepubliceerd op March 20, 2023

We kunnen er niet omheen, het zijn dure tijden. De verleiding kan dan ook groot zijn om te besparen op het onderhoud van je aanhangwagen. Door het uit te stellen, of door het periodieke onderhoud helemaal over te slaan. Maar pas daarmee op. Je brengt namelijk de bedrijfszekerheid van de aanhanger en tegelijk ook je veiligheid en die van je medeweggebruikers in gevaar.

Voorkom uitval, boetes of ongevallen
Wanneer je een aanhangwagen regelmatig gebruikt, treedt slijtage op aan essentiële onderdelen zoals de koppeling, de remmen, de assen en de banden. Maar vergis je niet, ook bij stilstand of minimaal gebruik slijt je aanhanger. Rubber onderdelen drogen uit, banden krijgen haarscheurtjes, het chassis begint als gevolg van regen en vocht te roesten. Wanneer je deze mankementen laat voor wat ze zijn, neem je een flink risico. De slijtage zal verergeren, met als gevolg dat bijvoorbeeld remmen niet meer goed werken, de koppeling los kan schieten van de trekhaak of banden klappen. Achterstallig onderhoud kan dus voor hoge kosten én veel ellende zorgen in de vorm van uitval, boetes of zelfs ongevallen.

Drie maanden garantie op onderhoud
Je kunt bij al onze vijf vestigingen terecht voor een periodieke onderhoudsbeurt. Dit is een soort APK voor je aanhangwagen, gecombineerd met onderhoud op alle essentiële onderdelen. We controleren onder andere de remmen, koppeling en breekkabel, as, chassisbouten, chassisraam en dissel, schokdempers, remmen, banden en wielen, opbouw en verlichting. Nadat je aanhanger is gecontroleerd en eventuele reparaties zijn uitgevoerd, heb je drie maanden garantie op al het uitgevoerde onderhoud.

Afspraak maken
Maak telefonisch of per mail een afspraak bij de dichtstbijzijnde vestiging. Indien gewenst ontvang je vooraf een indicatieve prijsopgave.

 

TERUG NAAR BOVEN