Tips voor het kopen van een geschikte aanhangwagen

Wanneer je een aanhangwagen nodig hebt voor bedrijfsdoeleinden of persoonlijk gebruik, is het belangrijk dat je de juiste aanhangwagen(s) aanschaft. Belangrijk hierbij is bijvoorbeeld het bepalen van de doeleinden waarvoor je de aanhangwagen nodig hebt. Onderstaand lees je over een aantal zaken die meespelen bij het kopen van een aanhangwagen. Uiteraard helpen wij je ook graag persoonlijk bij het aanschaffen van jouw aanhangwagen.

Open of gesloten aanhangwagen?

Zoals je in ons assortiment kunt zien, zijn aanhangwagens in vele verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo verkopen en verhuren wij plateauwagens, kipwagens, bakwagens, gesloten aanhangwagens en nog veel meer. Vaak wordt in het beslissingsproces voor het kopen van een aanhangwagen eerst de keuze gemaakt tussen een gesloten en open aanhangwagen.
Kies hierbij voor een open aanhangwagen wanneer je lading gaat vervoeren over kortere afstanden, waarbij het te vervoeren materiaal redelijk tegen een stootje kan. Is je lading kostbaarder en/of fragieler en vervoer je deze over langere afstanden? Dan is het zeker te overwegen om voor een gesloten aanhangwagen te kiezen.

Welk rijbewijs heeft de bestuurder in zijn/haar bezit?

Wanneer bijvoorbeeld je medewerkers met de aanhangwagen gaan rijden, is het van belang om in beeld te hebben welke rijbewijzen zij in het bezit hebben en met welke soorten aanhangwagens zij mogen rijden. Sommige aanhangwagens zijn geschikt voor bestuurders met alleen rijbewijs B, waar voor andere aanhangwagens verschillende rijbewijzen nodig zijn. In dit artikel lees je meer over welk rijbewijs je nodig hebt.

De aanhangwagen verzekeren

Wanneer je overgaat tot het kopen van een aanhangwagen, wil je natuurlijk dat deze goed verzekerd is. Daarom bieden wij een verzekering op maat voor iedereen die bij ons een aanhangwagen koopt. Meer hierover lees je in dit artikel.

Verkeersregels

Niet onbelangrijk bij het kopen van een aanhangwagen, is om je van tevoren goed in te lezen over de geldende verkeersregels. Deze zijn namelijk anders dan wanneer je zonder aanhangwagen rijdt. In onderstaande artikelen lees je welke regels en eisen gelden voor het rijden met een aanhangwagen:

Hulp bij het kopen van jouw aanhangwagen

Wij vertellen jou graag alles over de aanhangwagens die wij verkopen. Maak gerust een afspraak of neem contact met ons op, dan helpen we je graag bij de aankoop van jouw aanhangwagen.

Neem direct contact op

 


TERUG NAAR BOVEN