Een paardentrailer aankoppelen

Ga je voor het eerst met een paardentrailer rijden? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat je deze juist aankoppelt. Daarom geven we je onderstaand een stappenplan voor het aankoppelen van jouw paardentrailer, zodat jij veilig met jouw of andermans paard op stap kunt.

Stappenplan paardentrailer aankoppelen

  1. Koppel eerst de paardentrailer aan, en plaats dan pas het paard/de paarden in de trailer! Mocht er dan iets misgaan, dan heeft je paard daar geen last van. Daarnaast is het gemakkelijker om een lege aanhangwagen aan te koppelen, dan een volle.
  2. Plaats de paardentrailer recht achter de auto, en zorg ervoor dat de koppeling zich recht boven de trekhaak bevindt.
  3. Zet de paardentrailer op de handrem. Zo voorkom je dat de paardentrailer ongewenst gaat rijden wanneer je deze aankoppelt.
  4. Draai de paardentrailer lager, zodat de koppeling van de paardentrailer om de trekhaak valt. Deze zit goed wanneer je een klik hoort. Draai je nu de andere kant op, dan komt als het goed is de achterkant van de auto een stukje mee. Zo weet je dat de koppeling goed op de trekhaak is bevestigd.
  5. Sluit de rembreekkabel Dit is een verplichte kabel die bevestigd wordt ten behoeve van de veiligheid. Meer over deze kabels jees je hier (link).
  6. Sluit de verlichting van de paardentrailer aan op het hiervoor bestemde bevestigingspunt.
  7. Haal de handrem van de paardentrailer er weer af.

Heb je vragen of twijfels over bovengenoemd stappenplan voor het aankoppelen van jouw paardentrailer? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen onze klanten graag met het gebruiken van de aanhangwagens of trailers die zij bij ons kopen. Bekijk ook eens ons aanbod aan paardentrailers of kom langs bij een van onze vestigingen.

Bekijk onze paardentrailers


TERUG NAAR BOVEN