Het beladen van jouw aanhangwagen

Wanneer je materialen vervoert met de aanhangwagen, doe je dit natuurlijk graag veilig. Daarom is het overbeladen van uw aanhangwagen niet wenselijk. Het is vaak onduidelijk wat iets weegt, en hierdoor komt het voor dat aanhangwagens overbeladen worden. Maar om nu met een weegschaal en een rekenmachine naast de aanhangwagen te gaan staan tellen is ook weer een beetje onhandig. Vandaar dat we je graag een overzicht geven van producten die vaak in de aanhangwagen worden geladen. Zo heb je al meer een beeld van de gewichten die je in jouw aanhangwagen plaatst. 

Onderstaand een kort overzicht van wat verschillende materialen kunnen wegen. Let op: dit is een indicatie. Afhankelijk van de grootte en het materiaal van jouw lading kunnen gewichten afwijken van ondergenoemde gegevens.

Product Eenheid Gewicht
Koppelstone per stuk 1,2 kg
Waaltje per stuk 1,2 kg
Tegels 30x30 cm per cm dikte 2 kg
Betontegel 40x60 cm per stuk 35 - 40 kg
Grindtegel 40x60 cm per stuk 30 - 35 kg
Haardhout gestapeld per kuub 800 kg
Zand per kuub (droog) 1.600 kg
Aarde per kuub (droog) 1.500 kg
Grind (kiezel) per kuub 2.500 kg

 

Voorbeelden

Zorg ervoor dat je deze toegestane maximale massa van jouw aanhangwagen niet overschrijdt! We geven een aantal voorbeelden van verschillende situaties, om je een beeld te geven van hoe een aanhangwagen onder het maximale laadgewicht gevuld kan worden.

Een voorbeeld: de toegestane maximum massa van jouw aanhangwagen is 750 kg en je aanhangwagen weegt zelf 150 kg. Dit betekent dat je de aanhangwagen mag vullen met een lading van maximaal 750 - 150 = 600 kg. In deze aanhangwagen wil je 10 betontegels van 40 x 60 cm (350 - 400 kg) en 20 gewone tegels van 30 x 30cm (40 kg) vervoeren. Bij elkaar opgeteld is dit zo'n 390 - 440 kg. Deze lading kun je dus gewoon vervoeren!

Wil je met dezelfde aanhangwagen een kuub droge aarde vervoeren, dan komt dit met 1.500 kg behoorlijk boven de toegestane massa uit. In dit geval adviseren we je om óf drie keer te rijden (500 kg per keer), óf om een grotere aanhangwagen te huren. Heb je voor een enkele keer een grotere aanhangwagen nodig? Kijk dan eens bij onze aanhangwagens in de verhuur. 

Contact

Wil je weten hoeveel gewicht jouw aanhangwagen mag hebben of wil je alle regels voor het laden van de aanhangwagen nog eens lezen? Dat kan in dit artikel.

Meer over de verschillende gewichten en producten? Kom dan eens langs bij ons in de showroom of neem contact op voor meer informatie.


TERUG NAAR BOVEN