De Witte Smid Aanhangwagens bestaat 100 jaar!

De Witte Smid Aanhangwagens bestaat 100 jaar!

16-12-2021

De Witte Smid Aanhangwagens, gevestigd aan de Lochemseweg in Warnsveld, bestaat deze maand maar liefst 100 jaar. Een wel heel bijzondere mijlpaal! Het op 18 december 1920 opgerichte bedrijf, begon als een landbouwsmederij dat paarden van nieuw hoefbeslag voorzag. Daarnaast richtte het zich op het repareren van allerlei soorten landbouwwerktuigen. Inmiddels is De Witte Smid echter uitgegroeid tot een begrip in Nederland op het gebied van aanhangwagens en trailers.

Met maar liefst vijf vestigingen in Oost Nederland, staat De Witte Smid Aanhangwagens garant voor kwaliteit, service en creativiteit. Voor elk transport bieden ze een passende oplossing of creëren ze er één

Eigenaar Jan Koop: “Mijn opa is destijds gestart met een met landbouwsmederij. Dit zie je nog steeds terug in ons logo, dat het kenmerkende aambeeld bevat. De generaties die daarop volgden specialiseerden zich meer en meer. Zo voorzag mijn vader de landbouwers van wagens voor hun paarden en later ook voor hun tractoren. Ik ben mij, als derde generatie, vooral gaan specialiseren in het leveren van aanhangerwagens en trailers. Met alle daar bijbehorende toepassingen en mogelijkheden.”

De Witte Smid is en blijft een echt familiebedrijf. Jan runt De Witte Smid inmiddels al 40 jaar samen met zijn vrouw Willie. Ook hun twee kinderen Suzan en Jan-Willem zijn al geruime tijd actief binnen het bedrijf. Een overname door de vierde generatie is dan ook aanstaande.

Jan: “De aanhangwagenbranche biedt meer dan voldoende perspectief voor de toekomst. Zowel particulier als bedrijfsmatig zal men altijd goederen willen blijven vervoeren en dat doet men graag in eigen beheer. Dat onze kinderen verder willen met het bedrijf juich ik dan ook alleen maar toe. Ze zijn op de werkvloer opgegroeid en weten wat dit vak inhoudt. Voorlopig gaan we nog iedere dag met veel plezier aan het werk, maar als we straks een stapje terug kunnen doen dan hopen Willie en ik wat meer tijd over te houden om te genieten van andere dingen.”

 

 


TERUG NAAR BOVEN